دسته
لينك هاي مفيد
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 33334
تعداد نوشته ها : 109
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

هاوكينگ در مهٔ ۲۰۱۳ با تصميم به عدم شركت در همايش سالانه فرداي پيش رو كه هر ساله به ميزباني شيمون پرز در اورشليم بر‌گزار مي‌شود به جمع كمپين تحريم‌كنندگان علمي اسرائيل پيوست.[۲۵][۲۶]

وي در سال ۲۰۱۴ خواستار پايان دادن به جنگ سوريه شد: «ما بايد از هوش انساني‌مان براي پايان‌دادن به اين جنگ بهره ببريم. منِ پدر، وقتي رنج‌كشيدن بچه‌هاي سوري را مي‌بينم، با خود مي‌گويم: ديگر بس است.» [۲۷]

دسته ها : دانستنيها

هاوكينگ در آثار اوليه خود به وجود خدا اشاره مي‌كند براي مثال در كتاب پرفروش تاريخچه مختصر زمان مي‌نويسد: «اگر ما بتوانيم فرضيه‌هاي لازم براي توضيح هر پديده و ماده موجود در هستي را كشف كنيم اين كشف، يك پيروزي نهايي براي خرد انساني است براي اينكه ما مي‌توانيم فكر خدا را بخوانيم.»[۲۳]

اما بعدها در كتاب طرح عظيم به اين موضوع اشاره مي‌كند كه براي توضيح عالم هستي نيازي به يك آفريدگار نيست.

همچنين وي به صراحت عنوان كرده‌است كه اعتقاد به وجود بهشت و يا نوعي از حيات پس از مرگ در حقيقت «افسانه‌اي» است براي مردماني كه از مرگ مي‌هراسند. او با صراحت مي‌گويد كه پس از آخرين فعاليت مغز انسان ديگر حياتي براي وي وجود ندارد.

برخي از دانشوران نيز ديدگاههاي وي را تفسيري شخصي از علوم تجربي دانسته و اعلام كردند كه هاوكينگ به عنوان يك دانشمند نمي‌تواند وجود يا عدم وجود خدا را ثابت كند.[۲۴]

دسته ها : دانستنيها

وي مي‌گويد:

تفاوت ميان گذشته و آينده از كجا ناشي مي‌شود؟ قوانين علم ميان گذشته و آينده تمايزي قايل نمي‌شود، بااين حال در زندگي عادي تفاوتي عظيم ميان گذشته و آينده وجود دارد. ممكن است ببينيد يك فنجان از روي ميز به زمين بيفتد و تكه‌تكه شود اما هرگز شاهد آن نخواهيد بود كه فنجان تكه‌هاي خود را جمع كند و به بالا بپرد و بر روي ميز برگردد. افزايش بي‌نظمي يا به اصطلاح آن آنتروپي چيزي است كه گذشته را از آينده متمايز مي‌كند و به زمان جهت مي‌دهد. هاوكينگ زماني عقيده داشت كه گسترش جهان هستي متوقف و جهان دوباره جمع مي‌شود. او بعدها گفت كه اشتباه مي‌كرده‌است.۲]

دسته ها : دانستنيها

زمينهٔ پژوهشي اصلي وي كيهان‌شناسي و گرانش كوانتومي است. از مهم‌ترين دستاوردهاي وي مقاله‌اي است كه به رابطهٔ سياه‌چاله‌ها و قانون‌هاي ترموديناميك مي‌پردازد.

او نشان مي‌دهد كه سياه‌چاله‌ها بعد از مدتي به وسيلهٔ زوج‌هاي ذرات مجازي كه در افق رويداد آن تشكيل مي‌شود، نابود مي‌شوند كه همين زوج ذرات پيش بيني مي‌كند كه سياه چاله‌ها بايد امواجي از خود تابش كنند، كه امروزه اين امواج به نام تابش هاوكينگ (و گاهي تابش بِكستِين-هاوكينگ) خوانده مي‌شوند.

مقالهٔ مشترك استيون هاوكينگ و پنروز كه در سال ۱۹۷۰ منتشر شد و ثابت مي‌كرد كه اگر نسبيت عام درست باشد و جهان داراي آن مقدار ماده كه مشاهده مي‌كنيم باشد، بايد تكينگي انفجار بزرگدر گذشته رخ داده باشد.

او با كيپ ثورن دربارهٔ اينكه ماكيان ايكس يك سياهچاله نيست يك شرط‌بندي علمي داشته‌ است.

دسته ها : دانستنيها
استيون ويليام هاوكينگ (به انگليسيStephen William Hawking) (زادهٔ: ۸ ژانويه ۱۹۴۲فيزيكدان نظري، كيهان‌شناس و نويسنده‌ي بريتانيايي و مدير تحقيقات مركز كيهان‌شناسي نظري در دانشگاه كمبريج است كه كارهاي علمي‌اش سابقه‌اي بيش از چهل سال دارد. كتاب‌ها و همايش‌هايش، او را به يك چهرهٔ محبوب تبديل كرده‌است. در حال حاضر، او عضو جامعهٔ سلطنتي هنر و عضو ثابت جامعهٔ اسقفان دانشمند است. او در سال ۲۰۰۹موفق به دريافت مدال آزادي رياست جمهوري آمريكا شد. هاوكينگ به مدت سي سال يعني از سال ۱۹۷۹ تا يكم اكتبر ۲۰۰۹، دارنده كرسي رياضيات لوكاس بوده‌است.[۲] وي به خاطر فعاليت در زمينهٔ كيهان‌شناسي و جاذبه كوانتوم به ويژه در زمينهٔ سياه‌چاله، شناخته شده‌است. كتاب تاريخچه زماناو كه با ركوردي ۲۳۷ هفته‌اي به عنوان پرفروش‌ترين كتاب در بريتانيا باقي‌ماند، باعث شهرتش شد. همچنين، كتاب طرح بزرگ او كه در اواخر سال۲۰۱۰ به چاپ رسيد، جنجال زيادي به پا كرد. اين كتاب تنها پس از چند روز به يكي از پرفروش‌ترين كتاب‌هاي آمازون تبديل شد.[۳] هاوكينگ مبتلا به بيماري اسكلروز جانبي آميوتروفيك بوده و از هر گونه تحرك عاجز است؛ نه مي‌تواند بنشيند، نه برخيزد، و نه راه برود. حتي قادر نيست دست و پايش را تكان بدهد يا بدنش را خم و راست كند و حتي توانايي سخن گفتن را نيز ندارد.[۴] وي با وجود توانايي‌هاي بسيار در زمينهٔ كيهان‌شناسي تاكنونجايزه نوبل را كسب نكرده است.
دسته ها : دانستنيها

-  براي از بين بردن سلوليت هاي پوستتان (چربيهاي زير پوست)، صورت را با ليف يا بروس هاي مخصوص خوب بماليد. دقت كنيد كه حركت دستتان بايد از بالا به پايين باشد . براي اين منظور دستكش هاي مخصوص هم در بازار موجود است ، اما با ليف هاي معمولي هم مي توانيد اين كار را به خوبي انجام دهيد . سعي كنيد هر روز حداقل 5 دقيقه اين كار را تكرار كنيد.

كريسكو، كره ي مخصوص ترد كننده شيريني ، راز بزرگ زنان زيباست . از اين ماده مي توانيد براي پاك كردن آرايش و همچنين به عنوان مرطوب كننده استفاده كنيد . در بيمارستان ها هم از اين ماده براي درمان اگزما و پسوريازيس استفاده مي كنند . 

تكه هاي سيب زميني خام حاوي ميزان زيادي پتاسيم هستند و براي برطرف كردن گودي و سياهي زير چشم بسيار مناسب اند .

جعفري سرشار از كلروفيل يا سبزينه است . اين ماده آنقدر خوشبو است كه ماده اساسي در توليد اكثر خنك كننده هاي دهان مي باشد . پس پولتان را دور نريزيد ، به جاي آن همين جعفري ها را به صورت خام استفاده كنيد .

براي برطرف كردن پف چشم ها ،يك بسته نخود فرنگي فريز شده زير چشم ها  قرار دهيد .

براي جلوگيري از چرب شدن مو مي توانيد در مواقعي كه وقت شامپو كردن نداريد ، از نارون كوهي بر ريشه ي موهايتان استفاده كنيد .

براي ازبين بردن شوره ي سر ، 30 عدد آسپرين ساده را در يك شيشه از شامپوي معمول خود حل كنيد . و به همين روش قبل بر روي موها استفاده كنيد .

مانيكور؛ يك فنجان آب گرم را با آب نصف ليمو مخلوط كنيد . 5 دقيقه نوك ناخن ها را در آن نگاه داريد ، بعد دست ها را شسته و خشك كنيد ؛ پوست ليمو را به پشت و روي ناخن ها ماليده و با يك پارچه نرم ناخن ها را مالش دهيد تا براق شوند . 

دسته ها : دانستنيها

 -  آنچه جذاب است سهولت نيست ، دشواري هم نيست ، بلكه دشواري رسيدن به سهولت است  .

-  افراد موفق كارهاي متفاوت انجام نمي دهند ، بلكه كارها را بگونه اي متفاوت انجام مي دهند .

- در انديشه آنچه كرده اي مباش ، در انديشه آنچه نكرده اي باش .

- آنچه شما درباره خود فكرمي كنيد ، بسيار مهمتر از انديشه هايي است كه ديگران درباره شما دارند .

- هر كس ، آنچه را كه دلش خواست بگويد ، آنچه را كه دلش نمي خواهد مي شنود .

- صاحب اراده ، فقط پيش مرگ زانو ميزند ، و آن هم درتمام عمر ، بيش از يك مرتبه نيست .

- كسي كه در آفتاب زحمت كشيده ، حق دارد در سايه استراحت كند.

- بهتر است دوباره سوال كني ، تا اينكه يكبار راه را اشتباه بروي.

- خداوند به پرنده اي دانه اي مي دهد ، ولي آن را داخل لانه اش نمي اندازد .

- انسان هيچ وقت بيشتر ازآن موقع خود را گول نمي زند كه خيال مي كند ديگران رافريب داده است.

- كسي كه دو بار ازروي يك سنگ بلغزد ، شايسته است كه هردو پايش بشكند .

- هر كه با بدان نشيند ، اگر طبيعت ايشان را هم نگيرد ، به طريقت ايشان متهم گردد.

- كسي كه به اميد شانس نشسته باشد ، سالها قبل مرده است .

- اگر جلوي اشتباهات خود را نگيريد ، آنها جلوي شما را خواهند گرفت . 

دسته ها : دانستنيها

هميشه اين گونه بوده است : كسي را كه خيلي دوست داري زود از دست مي دهي پيش از آنكه خوب نگاهش كني . پيش از آنكه تمام حرفهايت را به او بگويي ، پيش از آنكه همه ي لبخندهايت را به او نشان بدهي ، مثل پروانه هاي زيبا، بال مي گيرد و دور مي شود . فكر مي كردي مي تواني تا آخرين روز كه زمين به دور خود مي چرخد و خورشيد از پشت كوه ها سرك مي كشد در كنارش باشي .

دو مورد بيهوده ترين احساسات ، غصه خوردن براي اتفاقي است كه افتاده و نگراني براي چيزي است كه احتمال دارد و در آينده روي دهد .

اينو بدون كه اگه كسي وارد زندگيت شد و گذاشتو رفت علاوه بر اينكه يه خاطره به جا مي گذارد ميتونه يه تجربه هم به جا بگذارد پس سعي كن خاطره هاي خوب و تجربه هاي مفيد رو به خاطر بسپاري ....... دوست داشته باش تا دوستت داسته باشند .

-  كسي را براي دوستي انتخاب كن كه قلب بزرگ داشته باشه تا مجبور نشي براي اينكه در قلبش جا بگيري خودت را كوچك كني .......

كاش خداوند هيچ وقت به كلمات غرور و عشق و دروغ فكر نميكرد كه تا هيچ وقت هيچ عاشقي به خاطر غرورش به عشقش دروغ بگه .

عشق از دوستي پرسيد : تفاوت من و تو در چيه ؟ دوست گفت : من ديگران را با سلامي آشنا مي كنم و تو با نگاهي . من آنها را با دروغ جدا مي كنم و تو با مرگ .

غيبت كردن آخرين تلاش افراد ناتوان است .

با كودكان بازي كن . آنان بزرگترين معلمان تو هستند.

تمايل داشته باش به خطا و اشتباه خودت اقرار كني ، اين تنها راه يادگيري است .

بي چون و چرا خودت را درامور خيريه و سخاوتمندانه وارد كن .

از روي همدردي به نقاط ضعف ديگران توجه كن ، نه از روي سرزنش و ملامت . مساله اين نيست كه آنان چه ميكنند و يا چه بايد بكنند . مسئله مهم انتخاب واكنش مناسب در برابر موقعيت و اقدام به موقع تو است .

آنچه كه هستي هديه خدا به توست و آنچه كه مي شوي هديه توست به خدا، پس بي نظير باش .

-  سخت كوشي هرگز كسي را نكشته است ، نگراني از آن است كه انسان را از بين مي برد .

دسته ها : دانستنيها

تمرين شماره 1:

كتابي را انتخاب كنيد ، يك صفحه از آن را در نظر گرفته و تعداد كلمات موجود در هر پاراگراف را بشماريد . يك بار ديگر اين كار را تكرار كنيد تا مطمئن شويد كه شمارش را درست انجام داده ايد . در  ابتداي كار با يك پاراگراف شروع كنيد و هنگامي كه اين تمرين براي شما آسان تر شد ، تمام كلمات يك صفحه را بشماريد . شمارش را به طور ذهني وبا حركات چشم هايتان انجام دهيد .

تمرين شماره 2 ،

در ذهن خود از يك تا صد را بر عكس بشماريد .

تمرين شماره 3 :

در ذهن خود از شماره صد ، سه تا سه تا بشمريد . كم كنيد .

تمرين شماره 4 :

يك كلمه و يا يك طرح ساده را انتخاب كنيد دو آن را به مدت 5 دقيقه در ذهن خود تكرار كنيد . هنگامي كه توانستيد بهتر و آسان تر تمركز كنيد . سعي كنيد اين كار را براي مدت 10 دقيقه انجام دهيد و بدون آنكه تمركز حواس خود را از دست بدهيد .

تمرين شماره 5 :

يك سيب برداريد و از همه طرف به آن نگاه كنيد ، تمام حواس خود را بر روي آن متمركز كنيد و يه چيز ديگري غير از آن فكر نكنيد . وقتي به سيب نگاه مي كنيد به چگونگي رشد آن و يا ارزش غذايي آن و يا حتي مغازه اي كه آن را خريده ايد فكر نكنيد ، بلكه فقط به خود سيب فكر كنيد ، به آن نگاه كنيد ، آن را ببوييد و لمس كنيد .

تمرين شماره 6 :

همانند تمرين قبل عمل كنيد با اين تفاوت كه اين بار چشمانتان بسته باشد . در ابتدا تمرين شماره 5 را به مدت 5 دقيقه تكرار كنيد و سپس به انجام اين تمرين بپردازيد . چشمان خود را ببنديد و سعي كنيد طعم ، رنگ و بوي ميوه را احساس و تصور كنيد و هر چه مي توانيد اين تصوير را در ذهن خود شفاف تر كنيد . اگر نتوانستيد اين كار را انجام دهيد ، چشمان خود را باز كنيد ، ميوه را نگاه كنيد و سپس تمرين را تكرار كنيد .

تمرين شماره 7:

يك شي ساده (قاشق ، چنگال و يا ليوان) را برداريد و بر روي آن تمركز كنيد از همه طرف به آن نگاه كنيد بدون آنكه كلمه اي در ذهن داشته باشيد ، سعي كنيد فقط به آن شيء نگاه كنيد بدون آنكه بر اسامي و يا كلمات مربوط به آن فكر كنيد .

تمرين شماره 8:

پس از آنكه در انجام تمرين قبل مهارت پيدا كرديد ، مي توانيد اين تمرين را انجام دهيد . شكل هندسي كوچكي (مثلث، مربع و يا دايره ) را بر روي كاغذ رسم كنيد و آن را به رنگ دلخواه دررآوريد . سپس بر روي آن تمركز كنيد فقط به آن شكل فكر كنيد و افكار نامربوط ديگر را از خود برانيد . سعي كنيد در طي تمرين به كلمات فكر نكنيد .

تمرين شماره 9:

مانند تمرين قبل عمل كنيد با اين تفاوت كه اين بار پشمانتان بسته باشد اگر نتوانستيد شكل را بطور كامل مجسم كنيد ، چشمانتان را باز كرده ، چند دقيقه به شكل نگاه كنيد سپس چشمان خود را ببنديد و تمرين را ادامه دهيد .

تمرين شماره 10 :

سعي كنيد حداقل براي مدت 5 دقيقه به هيچ چيز فكر نكنيد . دقت كنيد وقتي كه تمرين هاي قبلي را با موفقيت به پايان رسانديد ، آنگاه نوبت به اين تمرين خواهد رسيد . در آن هنگام شما براي انجام اين تمرين آمادگي خواهيد داشت و قادر خواهيد بود براي مدتي معين به هيچ چيز فكر نكنيد . به زودي اين كاربراي شما آسان و آسان تر خواهد شد .

دسته ها : دانستنيها

تكنيك يادگيري يك بار براي هميشه :

اين روش كه يكي از قويترين روش هاي يادگيري است در سال 1996 توسط فردي به نام  رابينسون ابداع شد . در اين روش سعي بر اين است تا با ايجاد زمينه اي در ذهن قبل از مطالعه ، روند يادگيري فعال تر و آسان تر گردد (SQ3R) مخفف اين كلمات است : پيش خواني (Survey) ، سوال سازي (Question)، خواندن(Read) ، بازگويي و تعريف (Recite)، و مرور (Review).

در ادامه به مراحل مختلف اين روش اشاره مي كنيم :

پيش خواني :

درسي را كه مي خواهيد بخوانيد، ابتدا پيش خواني كنيد . سعي كنيد براي پيش خواني از روش زير استفاده نماييد :

نگاهي سريع . گذرا به متن بيندازيد .

نكات مهم و كليدي را بيابيد .

-  سوالات و تمرين هاي آخر درس را مرور كنيد .

پاراگراف اول و آخر و خلاصه درس را به شيوه اي گذرا بخوانيد .

سوال سازي :

در ذهن خود سوالاتي راجع به موضوع درس بسازيد . براي اين كار مي توانيد :

عناوين و تيترها را به صورت سوال درآوريد .

از خود بپرسيد :"راجع به اين موضوع چه مي دانم ؟"، "معلم راجع به اين موضوع چه چيزهايي مي گفت ؟" و سوالاتي از اين قبيل.

خواندن :

متن درس را بطور كامل بخوانيد . در هنگام خواندن :

-  به دنبال جواب سوالاتي باشيد كه در ذهن خود ساخته بوديد .

به سوالات آخر درس جواب بدهيد .

زير نكات مهم خط بكشيد .

اگر مطلبي را درست نفهميده ايد ، دوباره آن را بخوانيد .

بازگويي و تعريف مطالب :

بعد از آنكه خواندن يك بخش به پايان رسيد ، به بازگويي مطالب آن بپردازيد .

مطالب درسي را از حفظ براي خود تكرار كنيد و يا خلاصه نويسي كنيد .

در تكرار مطالب از روشي كه متناسب  با تكنيك يادگيري تان است ، استفاده كنيد و به خاطر داشته باشيد كه هر چه بيشتر از حواس  پنجگانه خود استفاده كنيد، مطالب بهتر در حافظه تان جاي مي گيرد .

قدرت يادگيري سه برابر مي شود با ديدن ، بيان كردن ،شنيدن .

و اين قدرت چهار برابر مي شود با ديدن ، بيان كردن ،شنيدن و نوشتن !

مرور مطالب:

بعد از آنكه مطالب را به طور كامل خوانديد و براي  خود بازگو كرديد ، نوبت به مرور مطالب ميرسد .

روز اول : بلافاصله بعد از مرحله تعريف و بازگويي ، 5 دقيقه مطالب را مرور كنيد .

24 ساعت بعد : كتاب را ورق بزنيد و يه نكات مهم نگاهي بيندازيد ، به مدت 5 دقيقه اين كار را انجام دهيد .

يك هفته بعد : به مدت 5 دقيقه مطالب درسي را مرور كنيد . براي مطالبي كه به نظرتان سخت تر است بيشتر وقت بگذاريد .

و به همين ترتيب هر چند وقت يكبار مطالب را مرور كنيد تا هنگام امتحان به مشكلي برخورد نكنيد .

به خاطر داشته باشيد : كسانيكه مطلبي را 6 بار پياپي مي خواند در مقايسه با كساني كه در 6 نوبت و هر بار 5 دقيقه . اين كار را مي كنند، درصد يادگيري كمتري دارند. چرا كه در فواصل زماني قدت پردازش ذهن بالاتر مي رود . 
دسته ها : دانستنيها
X